8 Mayıs 2015 Cuma

MOTOSİKLET KÜLTÜRÜ DERGİSİ: MOTORON

Türkiye' de motosiklet kültürüne yönelik dergiler, sayı ve çeşitlilik olarak çok fazla yer almıyor. Zaten var olan dergilerin sayısı da 10' u bile geçmiyor. Motoron Dergisi de, bu var olan dergilerin içinde motosiklet tutkunlarına yönelik içeriğe sahip motosiklet dergilerinden biri. Biz de Mototutku olarak bu hafta Motoron Dergisi' nin Editörü Cem Batırbaygil ile görüştük.

Türkiye' de motosiklet dergisi yok denecek kadar az. Hele ki piyasada yüzlerce magazin ve moda dergilerinin arasından motosiklet dünyasına yönelik dergileri bulmak zor oluyor. 10 yıl önce yayın hayatına atılan Motoron Dergisi, motosiklet meraklılarına alternatif bir dergi olarak piyasada yer alıyor. Dergi ilk olarak altı ay boyunca iki ayda bir çıktı. Daha sonra okuyucuların ilgisi üzerine iki ayda bir çıkan Motoron Dergisi, her ay yayınlanmaya başlandı ve bugüne kadar 120' ye yakın sayıya ulaştı. Motoron Dergisi büyük gazete bayilerinde, D&R mağazaları ve motosikletim.com.tr alışveriş sitesinde 8,75 TL' ye satılıyor. Dergide yeni çıkan modeller, ilk kez test edilen motosikletler ve yarışlar ana konuları oluşturuyor. Motosiklet kültürüne destek olan gezi, eğitim ve deneyime dayalı konuları ise sırayla gündeme alınıyor.



Motoron Dergisi Editörü Cem Batırbaygil
Amaçları motosiklet kültürünün yaygınlaşması

Motoron Motosiklet Kültürü Dergisi editörü Cem Batırbaygil, dergiyi yayın hayatına hazırlarken beklentilerinin çok yüksek olmadığını söyledi. Tirajı hiç dert edinmediklerini söyleyen Cem Batırbaygil, tek amaçlarının sektörün referans dergisi olmayı başararak motosiklet kültürününün yaygınlaşmasına yardımcı olmak istediklerini sözlerine ekledi.




Motoron Dergisi 2015 Mayıs sayısı.
''Bu tutku olmazsa derginin başarısından söz etmek olanaksız olur''

Motoron Dergisi 10 kişilik çekirdek bir ekipten oluşuyor. Derginin ofiste çalışanları dışında, Türkiye’de motosikletin yoğun kullanıldığı bölgelerde yaşayan ve dergiye haber akışı sağlayan muhabirler var. Ayrıca yurt dışında motosiklet testleri yapan, geçmişte motosiklet yarışlarında dereceler almış yabancı uyruklu yazarlar da yazıları ile dergiye katkıda bulunuyor. Dergide çalışanlar farklı meslek gruplarından gelseler de hepsi aynı noktada, motosiklet tutkusunda buluşuyor. Derginin tüm muhabirleri gibi kendisinin de motosiklet tutkunu olduğunu söyleyen Batırbaygil, ''Zaten bu tutku olmazsa derginin başarısından söz etmek olanaksız olur'' dedi.




''Motosikleti olmayanlar da dergimizi takip ediyor''

Dergide motosiklet testleri oluyor.
Motoron Dergisi' nin bir sektör dergisinden çok daha fazla ilgi çeken dergi olduğunu söyleyen Batırbaygil, ''Sadece sektörün içindekiler satın almıyor, motosiklet kullanıcıları ve hatta motosikleti olmayanlar da dergimizi takip ediyor'' dedi. Derginin beklentilerinin tam karşılığını aldıklarını söyleyen Cem Bey, Motoron Dergisi' nin tirajın yanı sıra sosyal medyada da sektörün en çok takip edilen dergilerinden olduğunu sözlerine ekledi.



Motoron Dergisi 2015 Ocak sayısı kapağı.
''Motosikletin bir hobi değil, ulaşım aracı olarak algılanması gerekir''

Cem Batırbaygil motosiklet kültürünün Türkiye' de gelişmesi için ne yapılması gerekilir sorusunu ise şu sözlerle yanıtladı: ''Bu uzun uzadıya tartışılması gerekilen bir konu. Ancak anlık değil, sağlıklı ve uzun soluklu bir büyümeden söz ediyorsak, motosikletin bir hobi değil, ulaşım aracı olarak algılanması gerekir. Bunu gerçekleştirdiğimizde sektör yeterli güce erişir ve motosiklet kültürünün pozitif yöndeki gelişimi de gerek etkinliklerle gerek iletişim yöntemleriyle istenilen noktaya çekilebilinir.''






Haber türü: Foto haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder